top of page

Hei, Yael tässä!

Autan sinua saamaan jännittäviä, hauskoja, koskettavia ja inspiroivia ilmestyksiä Raamatun hepreasta. Ohjaan sinua alkeista alkaen oppimaan hepreaa ja löytämään ilmestyksiä ihan itse.  Tule mukaan ilmestysheprean kurssille!

Voit kutsua minut myös tilaisuuksiin puhumaan aiheesta heprean kieli ja Israel.

12569_KK-KUVA_070.jpg

YAELIN MATKA ILMESTYSHEPREAAN

 

Yhtenä päivänä, täysin odottamatta, minuun otettiin yhteyttä ja kutsuttiin puhujaksi vuotuiseen Ester konferenssiin. Varsinainen puhuja, heprean kielen ekspertti, oli joutunut perumaan tulonsa. Tilaisuuden aiheena oli heprean kieli ja Israel. Uskossa vastasin "kyllä" ja hyppäsin johonkin sellaiseen mitä en ollut milloinkaan aiemmin tehnyt julkisesti. Yllätyksekseni tiesin siinä silmänräpäyksessä miten tulisin opettamaan tästä aiheesta! En kaataisi pääntietoa kuulijoille ylhäältä päin, vaan vetäisin heidät sisältä käsin 'heprean virtaan'.

En olisi voinut aavistaakaan, että samalla Jumala alkoi antamaan minulle aivan uudenlaista lähestymiskulmaa miten saada ilmestyksiä heprean kielestä! Konferenssi oli menestys. Vaikka puhuin iloisen pulppuavasti, ihmiset tulivat kosketetuiksi ja poistuivat tilaisuudesta kyyneleet silmissä sanoen: "Tämä oli syvää, tämä oli syvää!"

 

 

Kun jälkeen päin kerroin ystävälleni miten inspiroivaa tämä oli, suustani pulpahti nämä sanat: "se oli kuin.... ilmestyshepreaa!" Jumala jopa antoi uuden termin minulle! Ilmestysheprea on jännittävää ja avaa tuoreella tavalla Raamattua. Se tuo Jumalan lähemmäksi. Se laajentaa ymmärryksesi syvyyttä. Parasta siinä on, että sinä alat löytämään ilmestyksiä hepreasta ihan itse.

Kun olin opiskellut Raamatun hepreaa yliopistojen kursseilla, oli opetus painottunut tulevaan akateemiseen tenttiin ja kieliopin hallitsemiseen. Huomasin etteivät opiskelijat välttämättä oppineet hepreaa tenttiä pidemmälle ja että he joskus jumittuivat pieniin yksityiskohtiin. Ilmestyshepreassa pääfokus on nostetta tuovissa merkityksissä, jotka räjäyttävät Raamatun ymmärryksesi uudelle tasolle!

Olemme kaikki ihmeellisiä luomuksia monine kerrostumineen. Voisiko olla, että Jumalalle ei ollut sattumaa, että hän valitsi tällaisen 'pakkauksen' pioneeraamaan ilmestyshepreaa: luokanopettajana rakastan opettaa uusia asioita nollasta ja luoda hyvää perustusta vasta-alkajille, kielten opettajana minulla on erityinen intohimo löytää kielestä sen erityispiirteet, juutalaisena heprealainen ajattelu luonnistuu itsestään ja uskovana on erityisen jännittävää nähdä yliluonnollinen näkökulma heprean kielessä. Heprea on hengellinen kieli!
 

Kun tulet kurssille, sinun ei tarvitse osata edes heprean aakkosia. Oivallukset heprean kielestä alkavat heti aakkosten ensimmäisestä kirjaimesta! Kurssilla tulet kokemaan iloa ja syvyyttä, ja paljon muuta! 

Yael Eidelman, opettaja ja coachi

Kielitaito

  • English

  • Français

  • Suomi

  • Svenska

  • Norsk

  • עברית

  • YAEL EIDELMAN on pioneerannut ilmestyshepreaa vuodesta 2016. Hän on ollut haluttu puhuja ja kirjoittanut kirjan, josta toinen painos jouduttiin ottamaan jo kolmannella viikolla kirjan ilmestymisestä.

  • KOKENUT OPETTAJA - Yael Eidelman on ollut pätevä luokanopettaja vuodesta 1996 ja kielten opettaja vuodesta 2012.

  • ERILAISIA KURSSIPAKETTEJA - Tarjolla on erilaisia ja eripituisia kursseja sekä inspiroivia opetustilaisuuksia esimerkiksi seurakunnille tai virkistyspäiville. Päämääränä on aina tuore opetus, joka on antoisaa ja nostavaa. Normi kurssipaketti on 12 viikkoa (12 oppituntia).

 

  • MUOKATTAVUUS - Kaikki opinto-ohjelmat on muokattavissa kunkin henkilön, ryhmän tai järjestöjen tarpeiden mukaisesti. 

bottom of page